• ΔΕΥ - ΠΑΡ: 09:00 - 18:00 / ΣΑΒ - ΚΥΡ: Κλειστά
  • Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 355, ΧΑΛΑΝΔΡΙ
  • +30 210 65 33 968

Σύστημα Βαθμολόγησης Διαδρομών / Εκδρομών

Η ANDELI ® Mototouring™ έχει προχωρήσει στο παρακάτω σύστημα αξιολόγησης του βαθμού δυσκολίας των διαδρομών με στόχο να βοηθήσουμε τους ταξιδιώτες να γνωρίζουν τις δυσκολίες οδήγησης κάθε διαδρομής και τις δεξιότητες που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση.

Με συστηματική μελέτη και πλήρη χαρτογράφηση των προτεινόμενων διαδρομών, οι συνεργάτες μας έχουν προχωρήσει στη σχεδίαση όλων των δρομολογίων, ώστε ακόμη και ο άπειρος αναβάτης να απολαύσει την εμπειρία των δύο τροχών με απόλυτη ασφάλεια.

Ο παρακάτω οδηγός βοηθά τον ταξιδιώτη να γνωρίζει εκ των προτέρων, αν η διαδρομή έχει πολλές στροφές, λακκούβες, δημόσια έργα, χωματόδρομους ή οδικά έργα. Μέσα από το Σύστημα Αξιολόγησης της εταιρείας μας μπορείτε εκ των προτέρων να γνωρίζετε τι να περιμένετε και να αποκτήσετε την απαιτούμενη εμπειρία με καθοδήγηση από εμάς ή από τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες μας – σχόλες οδήγησης σε δύσκολα τερέν.

ΕΠΙΠΕΔΟ 1

Διαδρομές εύκολες. Ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι σε καλή κατάσταση και φυσιολογικό υψόμετρο. Ανά περιπτώσεις οδηγούμε σε παράκτιους ή ορεινούς δρόμους εύκολα προσβάσιμους με εναλλαγή τοπίων.

ΕΠΙΠΕΔΟ 2

Αυτές οι διαδρομές γίνονται κυρίως στις πολυήμερες εκδρομές και σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους σε καλή κατάσταση, αλλά κατά την διάρκεια του τουρ για λίγες μέρες (2 ή 3), μπορεί να χρειαστεί να ταξιδέψουμε σε χωμάτινους δρόμους ή σε υψηλά υψόμετρα με διάφορες καιρικές συνθήκες. Ορισμένες διαδρομές περιλαμβάνουν περισσότερες στροφές και είναι αναγκαία η οδική εμπειρία των αναβατών σε τέτοιες συνθήκες.

ΕΠΙΠΕΔΟ 3

Διαδρομές κυρίως σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Ωστόσο, αυτά τα οδοστρώματα μπορεί να είναι σε κακή κατάσταση, με αρκετές λακκούβες, δύσκολες καιρικές συνθήκες, ή να παρουσιάζουν έντονη κυκλοφοριακή κίνηση κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες (παραθαλάσσια θέρετρα ή μεγάλα αστικά κέντρα).

Στις συγκεκριμένες διαδρομές μπορεί να οδηγήσουμε σε δρόμους με σκόνη, ή τμήματα με διάσπαρτα χαλίκια και να διασχίσουμε ορεινά περάσματα σε υψηλό υψόμετρο.

ΕΠΙΠΕΔΟ 4

Οδήγηση σε άσφαλτο και πλακόστρωτα (καλντερίμια), σε γενικά καλή κατάσταση. Σε ορισμένα τμήματα οι δρόμοι μπορεί να είναι στενοί πχ σε παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς. Σε ορισμένες διαδρομές ή σε μεγάλο τμήμα του ταξιδιού μας πιθανότατα να συναντήσουμε βατές χωμάτινες διαδρομές, αλλά πάντα σε πατημένους δρόμους.

Ο αέρας και τα υψηλά υψόμετρα, μπορεί να κάνουν την οδήγηση κουραστική τμηματικά. Μπορεί να διασχίσουμε ρηχά ρυάκια ή ποτάμια καθώς και μικρά τμήματα με άμμο.

ΕΠΙΠΕΔΟ 5

Θεωρητικά αυτές οι διαδρομές είναι δύσκολες και κουραστικές. Όμως με την κατάλληλη υποστήριξη και καθοδήγηση από τους έμπειρους οδηγούς μας, οι αναβάτες θα προσαρμοστούν σε αυτές τις διαδρομές ώστε όλοι οι αναβάτες να ανταπεξέλθουν στις πιθανές δυσκολίες και να συνεχίσουν να απολαμβάνουν με ασφάλεια τις προκαθορισμένες διαδρομές.

Σε αυτές τις περιηγήσεις αρκετές διαδρομές πραγματοποιούνται σε δρόμους με χαλίκι, άμμο, ή χώμα – αλλά όχι σε επίπεδο αγώνα -, και οι αναβάτες με χαλαρούς ρυθμούς απολαμβάνουν μοναδικά τοπία. Απαιτείται εμπειρία οδήγησης εκτός ασφάλτου.

Προαιρετικά και κατόπιν προ-συνεννόησης μπορεί να πραγματοποιηθεί και ημερησία εξάσκηση από έμπειρο πιστοποιημένο εκπαιδευτή σε κλειστό πάρκο εκπαίδευσης οδηγών (με επιπλέον χρέωση).

Αποποίηση Ευθύνης: Το σύστημα αξιολόγησης των διαδρομών διαμορφώθηκε με καλή πίστη. Είναι ευθύνη των συμμετεχόντων να επιλέξουν την κατάλληλη διαδρομή ανάλογα με την εμπειρία και τις δεξιότητες τους. Σε κάθε περίπτωση, το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την τέλεια διαδρομή για το ιδανικό σας ταξίδι. *