• ΔΕΥ - ΠΑΡ: 09:00 - 18:00 / ΣΑΒ - ΚΥΡ: Κλειστά
 • Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 355, ΧΑΛΑΝΔΡΙ
 • +30 210 65 33 968

«TUNISIA ROAD TRIP 2024»

09 ΜΑΪΟΥ – 21 ΜΑΪΟΥ

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Τα ταξίδια, και ιδιαίτερα τα ταξίδια με μοτοσυκλέτα, είναι ο ιδανικός τρόπος να γνωρίσουμε πραγματικά  καινούρια μέρη και πολιτισμούς. Σε αυτό το ταξίδι μας στην Τυνησία, θα γνωρίσουμε αυτή τη Μεσογειακή χώρα που βρίσκεται στο μέσο της βορειοαφρικανικής ακτογραμμής. Η Τυνησία έχει δεχθεί εμφανείς, μέχρι και σήμερα, επιρροές από τον αρχαιοελληνικό, ρωμαϊκό, αραβικό, ισπανικό και γαλλικό πολιτισμό. 

Θα επισκεφτούμε γραφικά Βερβέρικα χωριά με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, οάσεις, αλλά και σύγχρονα θέρετρα με εξαιρετικές παροχές. Θα διανυκτερεύσουμε σε «σκηνές», με τα πόδια μας να βυθίζονται στην άμμο της Σαχάρας, κάτω από ένα γαλαξία αστεριών. Θα δοκιμάσουμε έντονες γεύσεις, προβάροντας αέρινες ενδυμασίες και θα παζαρέψουμε σε τοπικές αγορές μπαχαρικών, υφασμάτων, κεραμικών. Θα φωτογραφηθούμε μέσα σε σκηνικά κινηματογραφικών ταινιών που έμειναν στην ιστορία της έβδομης τέχνης και φυσικά θα «δοκιμαστούμε» οδηγώντας δίπλα σε αμμόλοφους και μέσα σε φυσικές αλυκές. 

Φτάνοντας στην πύλη της Σαχάρας θα κοροϊδέψουμε τις αισθήσεις μας με τους αντικατοπτρισμούς της ερήμου και μέσα από τις διαδρομές μας θα ζήσουμε στιγμές και θα χαράξουμε στο μυαλό μας, αλλά κυρίως στην καρδιά μας, εικόνες και συναισθήματα που θα μας ακολουθούν μια ζωή. 

Με Μια Ματιά

Εκκίνηση - Τέλος

Πάτρα ή Ηγουμενίτσα

Διάρκεια

13 ημέρες

Απόσταση

2.800 χλμ

Ώρες Οδήγησης

3-6 ώρες/μέρα

Διαμονή

Όλες οι διανυκτερεύσεις σε πλοία / ξενοδοχεία / bivouac σε δίκλινα δωμάτια

Γεύματα

Πλήρης διατροφή στην Τυνησία (πρωινό / γεύμα / δείπνο)

Ακτοπλοϊκά

Πάτρα/Ηγουμενίτσα – Μπάρι – Πάτρα/Ηγουμενίτσα &
Σαλέρνο – Τύνιδα – Σαλέρνο
Σε δίκλινη εξωτερική καμπινα

Συμμετοχές

8 – 14 αναβάτες

Συνοδοί/Πλοηγοί

Πλοηγοί με δικές τους μοτοσυκλέτες

ΣΥΝ 1 τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός στην Τυνησία

Τεχνική Υποστήριξη

Όχημα 4×4 στην Τυνησία με μηχανικό και δυνατότητα μεταφοράς μοτοσυκλετών και αποσκευών

Ιατρική Υποστήριξη

2ο όχημα υποστήριξης 4×4 στην Τυνησία με οδηγό & νοσηλευτή

 

Δυσκολία

Μεσαία. Εμπειρία σε επαρχιακούς δρόμους

1η Ημέρα (Πέμπτη 09/05/24): Θα συναντηθούμε στο λιμάνι της Πάτρας στις 14:30, για να αναχωρήσουμε στις 17:30 για το Bari όπου θα φτάσουμε την επόμενη ημέρα το πρωί (09:00).  Όσοι επιθυμούν, μπορούν να επιβιβαστούν από την Ηγουμενίτσα όπου το πλοίο αναχωρεί στις 23.59.

2η Ημέρα (Παρασκευή 10/05/24): Μετά την αποβίβασή μας θα διασχίσουμε την περιφέρεια της Basilicata, παίρνοντας μια γεύση και από τη νότια Ιταλία, με στάσεις / επισκέψεις σε παραδοσιακούς Ιταλικούς προορισμούς. Βράδυ πια (20:00), θα επιβιβαστούμε στο πλοίο στο λιμάνι του Salerno, με προορισμό το La Goulette (το λιμάνι της Τύνιδας).

3η Ημέρα (Σάββατο 11/05/24): Κατά την αποβίβασή μας στην Τύνιδα, θα μας περιμένει ο Τυνήσιος συνεργάτης μας, για να μας βοηθήσει με τις προβλεπόμενες διεκπεραιώσεις και διαδικαστικά και θα μας οδηγήσει σε ξενοδοχείο της πόλης για να διανυκτερεύσουμε, ώστε να ξεκινήσουμε τον κύριο κορμό του ταξιδιού μας την επόμενη το πρωί.

4η Ημέρα (Κυριακή 12/05/24): Μετά το πρωινό μας, αρχίζουμε το ταξίδι μας προς τον νότο. Πρώτη στάση η Kairouan, στην οποία θα επισκεφτούμε τα αξιοθέατα της πλούσιας αυτής πόλης και φυσικά την τοπική αγορά. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Sbeitla για μια περιήγηση στην πιο καλοδιατηρημένη και μεγαλύτερη ρωμαϊκή πόλη, με πλούσια ιστορία. Τελικός προορισμός της ημέρας είναι η Gafsa, η οποία είναι γνωστή σαν η γενέτειρα των μετέπειτα Βερβέρων. Η Gafsa είναι γνωστή από την ρωμαϊκή ακόμα περίοδο για τις μεγάλες οάσεις της, οι οποίες την έκαναν στόχο κατακτήσεων των Ρωμαίων, των Βυζαντινών και στη συνέχεια των Αράβων.

5η Ημέρα (Δευτέρα 13/05/24): Σήμερα θα εξερευνήσουμε την δυτική πλευρά της χώρας φτάνοντας κοντά στα σύνορα με την Αλγερία (Mides Canyon). Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται η Tamaqzah και η όαση της Chebika. Είμαστε πια στην -γεμάτη με φοίνικες- περιφέρεια της Tozeur με τελικό προορισμό την ομώνυμη πόλη. Εννοείται ότι θα επισκεφτούμε τον «Πλανήτη Τατουΐν» στο Mos Espa, όπου υπάρχει ακόμα «το σπίτι που μεγάλωσε ο Luke Skywalker πριν τον καλέσει η Δύναμη»!!!

6η Ημέρα (Τρίτη 14/05/24): Ξεκινώντας από την Tozeur θα διασχίσουμε την εντυπωσιακή αλμυρή λίμνη/αλυκή Chott el Djerid με προορισμό την Douz. Οι οφθαλμαπάτες/αντανακλάσεις της λίμνης, θα μας μείνουν χαραγμένες ως το «καλωσόρισμα στη Σαχάρα», μιας που η Douz χαρακτηρίζεται ως η πόρτα προς την έρημο. Θα διανυκτερεύσουμε στην έρημο σε παραδοσιακές Βερβέρικες σκηνές, έχοντας δοκιμάσει παραδοσιακά εδέσματα ακούγοντας τοπική μουσική, κάτω από έναν ουρανό γεμάτο αστέρια.

7η Ημέρα (Τετάρτη 15/05/24): Σήμερα θα κυκλώσουμε το Jebil National Park όπως ονομάζεται το τμήμα αυτό της Σαχάρας.  Θα επισκεφτούμε βερβέρικα χωριά στη Guermassa και κάποια εγκαταλειμμένα “Ksar” όπως ονομάζονται οι συστάδες σπιτιών με την μορφή οχυρών της περιοχής. Θα διανυκτερεύσουμε σε παραδοσιακά υπόσκαφα καταλύματα στο Duiret, με την απίστευτη θέα στο άγριο τοπίο της περιοχής.

8η Ημέρα (Πέμπτη 16/05/24): Ξεκινάμε την επιστροφή μας προς τον βορά, αποχαιρετώντας την Σαχάρα και, ακολουθώντας τα παράλια της Μεσογείου, θα διανυκτερεύσουμε στο Sfax, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και εμπορικό λιμάνι της χώρας. Ήταν βάση Βερβέρων πειρατών μέχρι τον 17ο αιώνα, και σήμερα έχει σημαντική συμβολή στην οικονομία της χώρας.

9η Ημέρα (Παρασκευή 17/05/24): Η κύρια επίσκεψη της ημέρας, είναι η πόλη του El Jem, η οποία φιλοξενεί ένα τεράστιο ρωμαϊκό αμφιθέατρο / Κολοσσαίο (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς UNESCO), ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα και για πολλούς καλύτερο και από το αντίστοιχο της Ρώμης. Συνεχίζουμε να ακολουθούμε τα μεσογειακά παράλια πριν φτάσουμε στην Hammamet, το αγαπημένο θέρετρο καλλιτεχνών, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

10η Ημέρα (Σάββατο 18/05/24): Τελευταία μέρα του ταξιδιού μας στην Τυνησία. Θα «κατακτήσουμε» το βορειότερο άκρο της Αφρικής όπου θα βγάλουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες. Με την επιστροφή μας στην Τύνιδα, θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο Sidi Bou Said και την Καρχηδόνα. Το απόγευμα θα έχουμε χρόνο να φρεσκαριστούμε στο ξενοδοχείο και να περπατήσουμε στην πόλη για τα τελευταία μας ψώνια στην Τυνησία πριν την επιβίβασή μας στο καράβι αργά το βράδυ.

11η Ημέρα (Κυριακή 19/05/24): Εν πλω προς Salerno.

12η Ημέρα (Δευτέρα 20/05/24): Αποβίβαση στο Salerno νωρίς το πρωί και μέσω εθνικού και επαρχιακού δικτύου θα διασχίσουμε από δύση προς ανατολή αυτή τη φορά τη νότια Ιταλία και θα φτάσουμε στο λιμάνι του Bari για μια σύντομη βόλτα στα σοκάκια του πριν την επιβίβασή μας στο πλοίο που θα μας γυρίσει στην Ελλάδα.

13η Ημέρα (Τρίτη 21/05/24): Άφιξη στην Ηγουμενίτσα στις 05.30 και στην Πάτρα στις 13.00. Εδώ, θα κλείσουμε αυτό το μαγικό ταξίδι σε δύο ηπείρους, έχοντας γνωρίσει μία χώρα τόσο κοντά μας και ταυτόχρονα τόσο μακριά, η οποία προσφέρει τη φιλοξενία της απλόχερα.

Προορισμός Ημερήσια χιλιόμετρα
1η μέρα: Πέμπτη 09/05/24 Πάτρα – Bari (Italy) On Board
2η μέρα: Παρασκευή 10/05/24 Bari (Italy) – Salerno (Italy) 240 χλμ
3η μέρα: Σάββατο 11/05/24 Salerno (Italy) – Tunis (Tunisia) On Board
4η μέρα: Κυριακή 12/05/24 Tunis – Gafsa 400 χλμ
5η μέρα: Δευτέρα 13/05/24 Gafsa – Tozeur 300 χλμ
6η μέρα: Τρίτη 14/05/24 Tozeur – Douz 140 χλμ
7η μέρα: Τετάρτη 15/05/24 Douz – Tataouine 370 χλμ
8η μέρα: Πέμπτη 16/05/24 Tataouine – Sfax 310 χλμ
9η μέρα: Παρασκευή 17/05/24 Sfax – Hammamet 290 χλμ
10η μέρα: Σάββατο 18/05/24 Hammamet – Tunis 270 χλμ
11η μέρα: Κυριακή 19/05/24 Tunis (Tunisia) – Salerno (Italy) On Board
12η μέρα: Δευτέρα 20/05/24 Salerno (Italy) – Bari (Italy) 300 χλμ
13η μέρα: Τρίτη 21/05/24 Bari (Italy) – Πάτρα On Board
Σε δίκλινο δωμάτιο &
δίκλινη εξωτερική καμπίνα
1950,00 € “Early Booking -15%!” –> 1650,00 €
Σε δίκλινο δωμάτιο &
δίκλινη εξωτερική καμπίνα
3680,00 € “Early Booking -15%!” –> 3125,00 €

 

Διανονή σε μονόκλινο: Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

**********

Returning customers offer:

Έχεις ξαναταξιδέψει μαζί μας;      

Έχεις επιπλέον έκπτωση! Επικοινώνησε μαζί μας τώρα, για να ενημερωθείς!

(Ισχύει για συμμετοχή σε προηγούμενη εκδρομή μας με τουλάχιστον 1 διανυκτέρευση)

**********

Οι παραπάνω τιμές αφορούν στην συμμετοχή στο ταξίδι με ιδιόκτητη μοτοσυκλέτα.

 

Σε περίπτωση ενοικίασης μοτοσυκλέτας από τον στόλο της Andeli για την διάρκεια της εκδρομής (15 ημέρες), ισχύει έκπτωση 30% στις τιμές καταλόγου!

Τιμές ανα μοντέλο (τελικές με την έκπτωση):

 • + €650,00 για CB500X
 • + €685,00 για CΜΧ500 “Rebel”
 • + €790,00 για NC750X
 • +€995,00 για XL750 “Transalp”
 • + €1.310,00 για CRF1100 “Africa Twin”

Τα ποσά εγγυήσεων ισχύουν κανονικά, ανάλογα το μοντέλο της ενοικιαζόμενης μοτοσυκλέτας.

Η ενοικίαση μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει:  

 • Κεντρική βαλίτσα (Top Case)
 • Πλαϊνές βαλίτσες (Side cases)
 • Απεριόριστα χιλιόμετρα (για τη διάρκεια της εκδρομής).
 • Απλή ασφάλεια προς τρίτους.
 • Πράσινη κάρτα.
 • Οδική βοήθεια (εντός Ε.Ε.).
 • Γιλέκο ασφαλείας.
 • Κράνος (κατόπιν διαθεσιμότητας).
 • Λουκέτο ασφαλείας Honda U-Lock system

Απαραίτητα έγγραφα:

 • Διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον για 6 μήνες μετά την είσοδο στην Τυνησία.
 • Δίπλωμα οδήγησης νέου τύπου.
 • Πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας της μοτοσυκλέτας.
 • Πράσινη κάρτα για τη μοτοσυκλέτα (όπου θα έχουν δηλωθεί οι χώρες επίσκεψης – Ιταλία & Τυνησία).

Η εκδρομή περιλαμβάνει:  

 • Σχεδιασμό και οργάνωση από την Andeli.
 • 2/3 πλοηγούς / συνοδούς της Andeli, με δική τους μοτοσυκλέτα.
 • Ενημέρωση στην έδρα μας την εβδομάδα πριν από την εκδρομή.
 • Καθημερινή ενημέρωση για τις διαδρομές πριν την αναχώρηση.
 • Δωρεάν τεχνικός έλεγχος των μοτοσυκλετών σας πριν την αναχώρηση.
 • Εισιτήρια ferry Πάτρα (ή Ηγουμενίτσα)-Bari (Ιταλία), με επιστροφή. 
 • Εισιτήρια ferry Salerno (Ιταλία)-La Goulette (Τυνησία), με επιστροφή.
 • Πλήρης υποστήριξη από τοπικό γραφείο αναγνωρισμένο από τον Οργανισμό Τουρισμού της Τυνησίας.
 • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα καταλύματα με πλήρη διατροφή στην Τυνησία.
 • Διανυκτέρευση στην έρημο σε παραδοσιακές τέντες.
 • Όχημα υποστήριξης (recovery) με τοπικό οδηγό, νοσηλευτή και μηχανικό στην Τυνησία.
 • Όχημα υποστήριξης 4X4 με τοπικό οδηγό και αγγλόφωνο ξεναγό στην Τυνησία.
 • Τεχνική υποστήριξη (μηχανικός) καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης τουριστικού γραφείου.
 • Βασική ταξιδιωτική ασφάλιση (με δυνατότητα αναβάθμισης).
 • Φωτογραφικό υλικό από την εκδρομή.
 • Αναμνηστικό t-shirt.
 • ΦΠΑ και όλοι οι νόμιμοι φόροι.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Βενζίνες και διόδια.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, σπήλαια, εκδηλώσεις κλπ.
 • Σνακ, αναψυκτικά, καφέδες, αλκοόλ.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Φόροι διαμονής που τυχόν προκύψουν.
 • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του και ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

Συχνές Ερωτήσεις

Tours Terms & Conditions

Οι διαδρομές, οι ημερομηνίες και οι ώρες μπορεί να προσαρμοστούν με βάση την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων

ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: ΕΠΙΠΕΔΟ 2 “!”

Αυτές οι διαδρομές γίνονται κυρίως στις πολυήμερες εκδρομές και σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους σε καλή κατάσταση, αλλά κατά την διάρκεια του τουρ σε σημεία της διαδρομής, μπορεί να χρειαστεί να ταξιδέψουμε σε δρόμους κακής ποιότητας με κακοτεχνίες ή σε υψηλά υψόμετρα με διάφορες καιρικές συνθήκες. Ορισμένες διαδρομές περιλαμβάνουν περισσότερες στροφές και είναι αναγκαία η οδική εμπειρία των αναβατών σε τέτοιες συνθήκες.

Στη συγκεκριμένη εκδρομή, κάποιες μέρες είναι απαιτητικές από άποψη χιλιομέτρων, αλλά και ποιότητας οδοστρώματος. Η πλειονότητα των δρόμων είναι ασφαλτοστρωμένοι, αλλά σε κάποια (περιορισμένα) σημεία ενδέχεται να συναντήσουμε άμμο στην άσφαλτο και βατό χωματόδρομο. 

 • Για την επιβεβαίωση της κράτησής σας, θα πρέπει να καταβάλετε:
  • Το 20% του συνόλου της κράτησης έως τις 15 Φεβρουαρίου 2024.
  • Το 30% του συνόλου της κράτησης έως τις 15 Μαρτίου 2024.
  • Το 50% του συνόλου της κράτησης έως τις 15 Απριλίου 2024.

 

 • Για να επωφεληθείτε από την ειδική τιμή *Early Booking* (-15%), θα πρέπει να καταβάλετε:
  • Το 50% του συνόλου της κράτησης έως τις 15 Φεβρουαρίου 2024.
  • Το 50% του συνόλου της κράτησης έως τις 15 Απριλίου 2024.

 

 • Ακυρωτικά:
 • Για τυχόν ακυρώσεις από 16 Φεβρουαρίου έως 15 Μαρτίου 2024, παρακρατείται το 15% της κράτησης.
 • Για ακυρώσεις από 16 Μαρτίου έως 15 Απριλίου 2024, παρακρατείται το 40% της κράτησης.
 • Για ακυρώσεις από τις 16 Απριλίου έως 01 Μαΐου 2024, παρακρατείται το 80% της κράτησης.
 • Για ακυρώσεις από τις 02 Μαΐου 2024 και μετά, παρακρατείται το 100% της κράτησης.

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας!

Ονοματεπώνυμο *

Τηλέφωνο *

Email *

Θα χρειαστείτε μοτοσυκλέτα *

Ποια εκδρομή σας ενδιαφέρει; *

Ποια μοτοσυκλέτα σας ενδιαφέρει;

Επιπλέον αξεσουάρ

Ειδικά αιτήματα

Λοιπές παρατηρήσεις

Συναινώ στην χρήση των προσωπικών μου στοιχείων.

* Απαραίτητα πεδία