• ΔΕΥ - ΠΑΡ: 09:00 - 18:00
  • Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 355, ΧΑΛΑΝΔΡΙ
  • +30 210 65 33 968

Συνήθεις Ερωτήσεις & Απαντήσεις για Ενοικιάσεις

FAQ για Ενοικιάσεις

01. Τι ηλικία πρέπει να έχει ο οδηγός για να νοικιάσει σκούτερ ή μοτοσυκλέτα;

Ελάχιστο όριο ηλικίας για τις κατηγορίες 1 έως 4 είναι τα 23 χρόνια, ενώ για τις κατηγορίες 5 έως 10 είναι τα 25 χρόνια.

02. Τι γίνεται με την άδεια οδήγησης;

Ο οδηγός θα πρέπει να έχει έγκυρη άδεια οδήγησης κοινοτικού τύπου ή έγκυρη διεθνή άδεια οδήγησης για την αντίστοιχη κατηγορία μοτοσυκλέτας. Η άδεια οδήγησης πρέπει να είναι σε ισχύ και να έχει εκδοθεί στη χώρα διαμονής του μισθωτή τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από την ημερομηνία ενοικίασης.

  • Για πελάτες εξωτερικού (εντός Σέγκεν) ισχύει έγκυρη άδεια οδήγησης κοινοτικού τύπου.
  • Για πελάτες εκτός Σένκεν απαιτείται άδεια διεθνούς οδήγησης μοτοσυκλέτας σε ισχύ που εκδόθηκε τουλάχιστον ένα χρόνο πριν.

03. Αν δεν έχω δικό μου εξοπλισμό;

Η ANDELI ® Mototouring™ σας βοηθάει να βρείτε ότι χρειάζεστε κατόπιν συνεννόησης με την ομάδα υποστήριξης για αγορά ή πιθανή ενοικίαση πχ κράνος, αδιάβροχο, GPS, action camera κλπ.

04. Πόση είναι η διάρκεια ενοικίασης;

Ελάχιστη διάρκεια ενοικίασης μια ημέρα (24ώρες). Καθυστέρηση πλέον των 2 ωρών χρεώνεται επιπλέον ημέρα ενοικίασης.

05. Υπάρχει ασφάλεια κλοπής δικύκλου;

Ισχύει μόνο για τις κατηγορίες 5, 6, 7, 8, 9, 10. Όλες οι μοτοσυκλέτες είναι εφοδιασμένες με κλειδαριά τιμονιού κι επιπλέον λουκέτο ασφάλειας. Η ασφάλεια κλοπής δεν ισχύει για τα μικρά δίκυκλα (ημιαυτόματα και σκούτερ) κατηγορίες 1, 2, 3, 4. Σε περίπτωση κλοπής ενημερώνεται άμεσα την εταιρεία μας και κατόπιν συνεννόησης μαζί μας θα πρέπει να μεταβείτε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ή σταθμό να δηλώσετε εγγράφως την κλοπή στον εκάστοτε αξιωματικό υπηρεσίας.

06. Με τα καύσιμα τι γίνεται;

Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις κατασκευαστικές προδιαγραφές της μοτοσυκλέτας που έχει μισθώσει και να γεμίζει κάθε φορά το ρεζερβουάρ με τον τύπο του καυσίμου που απαιτείται. Όλα τα σκούτερ και οι μοτοσυκλέτες λειτουργούν με αμόλυβδη βενζίνη (unleaded) από 95, 98, 100 οκτανίων και είναι τετράχρονα. Το κόστος καυσίμων επιβαρύνει αποκλειστικά τον μισθωτή. Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει τη μοτοσυκλέτα με το περιεχόμενο του ρεζερβουάρ να είναι όπως όταν το παρέλαβε. Σε διαφορετική περίπτωση επιβαρύνεται με το ποσό του καταναλωθέντος καυσίμου.

07. Υπάρχει κάποια εγγύηση για την ενοικίαση μοτοσυκλέτας;

Ναι υπάρχει: Για τις κατηγορίες 1, 2, 3, 4 ελάχιστο όριο εγγύησης είναι 100,00 ευρώ μετρητά ή χρέωση σε πιστωτική κάρτα (Visa, MasterCard). Για τις κατηγορίες 5, 6, 7, 8, 9, 10 η ενοικίαση μοτοσυκλέτας είναι δυνατή ΜΟΝΟ με μετρητά ή χρεωστική ή πιστωτική κάρτα για εγγύηση από 500,00 έως 1.000,00 ευρώ. Και στις δυο περιπτώσεις εφ όσον δεν υπάρχει οποιαδήποτε ζημιά στο ενοικιαζόμενο δίκυκλο επιστρέφεται η εγγύηση και αφαιρείται το υπόλοιπο πόσο ενοικίασης.

08. Ποιοι είναι οι τρόποι πληρωμής / εξόφλησης;

Η ενοικίαση του σκούτερ ή της μοτοσυκλέτας εξοφλείται με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα Visa, Mastercard, paypal (με 3% επιπλέον χρέωση τραπεζικής προμήθειας) ή με κατάθεση στο λογαριασμό μας.

09. Μπορώ να παραλάβω το δίκυκλο εκτός έδρας της εταιρείας;

Όλες οι Παραδόσεις – Παραλαβές, γίνονται μόνο στην έδρα της εταιρείας μας και εντός των ωρών λειτουργίας της. Παράδοση παραλαβή εκτός έδρας και ωρών λειτουργίας είναι εφικτή μόνο κατόπιν συνεννόησης και με επιπλέον χρέωση.

10. Αν τελικά δεν μπορώ να έρθω στην Ελλάδα τι γίνεται με τις προκαταβολές;

  • Κρατήσεις: Για την κράτηση σκούτερ ή μοτοσυκλέτας απαιτείται προκαταβολή 30% της ενοικίασης με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα Visa, MasterCard ή PayPal.
  • Ακυρώσεις: Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

11. Αν διαπράξω τροχαία παράβαση θα πρέπει να την πληρώσω;

Όλες οι τροχαίες παραβάσεις, όλα τα πρόστιμα και οι διοικητικές ποινές επιβαρύνουν τον μισθωτή και μας ενημερώνετε ώστε να πληρώνονται στο γραφείο μας ή σε αρμόδια σχετική υπηρεσία.

Οι όροι και οι τιμές μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση.

 

Εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις, απορίες ή χρειάζεστε διευκρινίσεις για οποιοδήποτε θέμα, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους εξής τρόπους: