Περιηγηθήκαμε μέσα από οκτώ βουνά και μια λίμνη ξεκινώντας από τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και τον Πατέρα, στον Κιθαιρώνα και τον Ελικώνα, στις πλαγιές του Παρνασσού και από την Γκιώνα στο Λιδορίκι ως τα Βαρδούσια.

Με στάσεις σε δροσερά σημεία όλης αυτής της διαδρομή γνωρίσαμε από άλλη οπτική έναν όμορφο τόπο και νοιώσαμε τη φιλοξενία των ανθρώπων.

Η διαδρομή μας συνεχίστηκε μέχρι το ιστορικό Χάνι της Γραβιάς και στην συνέχεια επισκεφτήκαμε το Μεταλλευτικό πάρκο Βωξιτών «Vagonetto» όπου οι ξεναγοί μας έδωσαν την δυνατότητα να γνωρίσουμε βήμα-βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Η περιήγηση μας συνεχίστηκε στον Εκθεσιακό Χώρο Μεταλλευτικής Ιστορίας και ολοκληρώθηκε με τη διαδραστική επίσκεψη στην Πτέρυγα Ψηφιακής Τεχνολογίας.

Συνεχίσαμε, με μια μικρή στάση, στον καταρράκτη της Στρώμης καταλήγοντας στον ορεινό οικισμό Αθανάσιο Διάκο όπου απολαύσαμε τον καφέ μας και τα τοπικά γλυκά. Αμέσως μετά κατευθυνθήκαμε νότια περνώντας απο την Συκιά ένα ορεινό χωριό κτηνοτρόφων, στα ριζά της Γκιώνας, που σήμερα αποτελεί δημοφιλή προορισμό ορειβατών και αναρριχητών και οδηγώντας μέσα απο τα πολλά φιόρδ της λίμνης Μόρνου φτάσαμε στο ομώνυμο φράγμα.

Καταλήξαμε σε ένα απο τα ομορφότερα χωριά της Στερεάς Ελλάδας την Ελατού της Ορεινής Ναυπακτίας. Το ξενοδοχείο ΕΛΑΤΟΥ ήταν το σημείο διαμονής μας.

Απολαύσαμε τη θέα τη φιλοξενία και τις τοπικές γεύσεις.

Την επόμενη ημέρα ανηφορίσαμε προς άλλο ένα σημείο αναφοράς της περιοχής την Άνω Χώρα μέσα απο μια εξαιρετικής φύσης διαδρομή. Ο πορεία μας συνεχίστηκε νότια στα τελειώματα της οροσειράς της Πίνδου, σε ένα μοναδικό τοπίο περιτριγυρισμένο από τη φύση και τα χρώματα της Ελλάδας, μέχρι την ξακουστή Ναύπακτο.

Η διαδρομή μας συνεχίστηκε μέσω βόρειου παραλιακού μετώπου Κορινθιακού κόλπου με ενδιάμεσες στάσεις σε αξιοθέατα όπως στο γραφικό Γαλαξίδι αλλά και στο ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά, την Αρβανίτσα κ.α. μεχρι να φτάσουμε στην Αθήνα και να ετοιμαστούμε για την επόμενη εξόρμηση μας.