Ημερομηνία: από Πέμπτη 27 έως την Κυριακή 30 Οκτώβριου 2016

Τοποθεσία: Τζουμέρκα Ηπείρου

Διαμονή: 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε επιλεγμένο κατάλυμα της περιοχής.

Περιοχές: Ορεινής Στερεάς, Αιτωλοακαρνανίας, Τρικάλων και Ηπείρου

Μήκος Διαδρομής: περίπου 1300 – 1400 χλμ

Είδος Διαδρομής: Έντονο ορεινό ανάγλυφο, ασφαλτοστρωμένοι εθνικοί & επαρχιακοί δρόμοι, ελάχιστες βατές χωμάτινες διαδρομές, εντυπωσιακά τοπία, υψηλά οδικά περάσματα, αλπικό τοπίο με πυκνή βλάστηση, ποτάμια, λίμνες και υδροβιότοποι.

Δυσκολία οδήγησης: επίπεδο 4 | 5 (route grading level table) Απαραίτητη η εμπειρία οδήγησης σε δρόμους με κλειστές στροφές και καιρικές συνθήκες εποχής

Ώρες οδήγησης: 5 – 9 (συμπεριλαμβάνονται οι στάσεις για ανεφοδιασμό, σνακ, χώροι επισκέψεων)

Είστε έτοιμοι να απολαύσετε την ομορφιά της Ηπειρωτικής φύσης;

Ξεκινάμε τις διαδρομές μας περνώντας μέσα από την Ορεινή Στερεά Ελλάδα, μια περιοχή εξαιρετικής ομορφιάς. Ιστορικά ξωκλήσια και μοναστήρια, δείγματα τοπικής αρχιτεκτονικής, γεφύρια και πανέμορφες διαδρομές με την μοτοσυκλέτα στα καταπράσινα βουνά της περιοχής συνθέτουν ένα τοπίο που θα σας εντυπωσιάσει.

Συνεχίζουμε προς τα δυτικά της Ορεινής Ναυπακτίας μέχρι να συναντήσουμε τα καταγάλανα νερά της μεγαλύτερης φυσικής λίμνης της πατρίδας μας την Τριχωνίδα στην Αιτωλοακαρνανία. Επίσκεψη σε σημαντικά θρησκευτικά μνημεία και στην συνέχεια κατευθυνόμαστε μέσα από τις λίμνες του νομού Αιτωλοακαρνανίας βόρεια προς τον ορεινό όγκο μεταξύ Άρτας και Ιωαννίνων όπου βρίσκεται μια παρθένα και σχετικά ανεξερεύνητη περιοχή με εντυπωσιακά τοπία, ορμητικά ποτάμια, καταρράκτες, κατάφυτα φαράγγια και τα Τζουμέρκα με τα παραδοσιακά χωριά, μια περιοχή μάλλον αποκομμένη στις συχνές επισκέψεις ορδών τουριστών.

Στην ευρύτερη περιοχή συναντάμε πολύ ψηλές και απότομες κορυφές που ανήκουν στον ορεινό όγκο της Νότιας Πίνδου. Όλη η περιοχή είναι ιδανική για εξόρμηση με τις μηχανές γιατί όλες οι ορεινές διαδρομές τριγύρω είναι ιδανικές για μοτοσυκλετιστική εξερεύνηση. Πως θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι αφού η ομορφιά των τοπίων τους είναι απαράμιλλη..

Ένα από τα ομορφότερα ποτάμια της χώρας μας, ο Άραχθος βρίσκεται εδώ και τα εντυπωσιακά φιόρδ και τα στενά περάσματα που έχει δημιουργήσει είναι το κατάλληλο μέρος για δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού που θα συμπεριλάβουμε στην εκδρομή μας.

Ελάτε να δοκιμάσετε νέες εμπειρίες. Μην χάσετε αυτήν την ευκαιρία.

Πρόγραμμα εκδρομής:  

1η ΗΜΕΡΑ: 450 χλμ

Αναχώρηση 7.30 πμ από Αθήνα, μέσω Στερεάς Ελλάδας προς Βοιωτία Φωκίδα κατευθυνόμαστε προς το παραλιακό μέτωπο του Κορινθιακού κόλπου με ενδιάμεσες στάσεις σε ΑράχωβαΓαλαξίδι, και Ναύπακτο έως να συναντήσουμε την μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδας, την Τριχωνίδα. Μικρή παράκαμψη και επίσκεψη στην Ι. Μ. Κοσμά του Αιτωλού, και την κρύπτη της Ιεράς Μονής της Αγίας Παρασκευής (Βλαχομάνδρα), με το «Κρυφό Σχολειό», και την μοναδική αναπαράσταση στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

Επιστροφή προς το κεφαλοχώρι  Θέρμο. Προκαθορισμένο γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής λίμνης Τριχωνίδας. Ακολούθως θα οδηγήσουμε στην νέα Ιωνία οδό μέχρι την Αμφιλοχία, και την Άρτα. Το απόγευμα – βράδυ φτάνουμε στη βάση μας στο κατάλυμα της περιοχής στην Φιλιππιάδα. Τακτοποίηση στα δωμάτια και δείπνο στο ξενοδοχείο.

2η ΗΜΕΡΑ: 160 χλμ – Δραστηριότητες Εναλλακτικού Τουρισμού.

Μετά το πρωινό, αναχώρηση ώρα 8.30 πμ για να μεταβούμε προς την Ροδαυγή (στάση στην πλατεία του χωριού και επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Στην συνέχεια μέσα από μια όμορφη διαδρομή θα φτάσουμε στο Μονολίθι Ιωαννίνων (40 χλμ) στην βάση της Trekking Hellas (Τζουμέρκα) δίπλα στον Ξενώνα «Γεφύρι της Πλάκας». Εδώ θα παραλάβουμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις δραστηριότητες  και θα κατευθυνθούμε προς το ποτάμι με mini bus όπου θα γίνει ενημέρωση από πιστοποιημένους Επαγγελματίες οδηγούς ποταμού, και θα ξεκινήσουμε τις δραστηριότητες.  Όσοι δεν θέλουν να κάνουν Rafting μπορούν να δοκιμάσουν την πεζοπορία. Και οι 2 ομάδες θα τελειώσουν στον ίδιο χρόνο. Στο τέλος των διαδρομών ( στη βάση) υπάρχει ο πύργος αναρρίχησης και η τοξοβολία.

Η περιοχή είναι ιδανική για εναλλακτικό τουρισμό και η κατάβαση στο ποτάμι είναι ίσως από τις ομορφότερες  διαδρομές για Rafting στην Ελλάδα,  εύκολη και ιδανική για αρχάριους. Ωστόσο η διαδρομή έχει συνεχόμενους κυματισμούς, έντονες στροφές και περάσματα 2ου – 3ου βαθμού και δε χρειάζεται ιδιαίτερη ικανότητα* και ξεκινά από το τη Γέφυρα Πολιτσάς στο Αμπελοχώρι, διασχίζοντας το ομορφότερο τμήμα του ποταμού. Στη μέση της διαδρομής διακόπτουμε προσωρινά το rafting και κάνουμε στάση για κολύμπι κάτω από το καταρράχτη της Κλίφκης.

Η είσοδος στο στενό φαράγγι του Αράχθου είναι επιβλητική με κατακόρυφες ορθοπλαγιές 700μ. Στη διαδρομή του rafting (9 km) συναντάμε πηγές να αναβλύζουν από σχισμές βράχων, καταρράχτες να τρέχουν από ψηλά στο ποτάμι και σπάνια είδη πουλιών να φωλιάζουν στα απόμακρα βράχια του φαραγγιού. Η διαδρομή καταλήγει στο πέτρινο γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων που πρόσφατα έπεσε. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 4 ώρες.

Φεύγοντας από τις δραστηριότητες κατευθυνόμαστε βορειοδυτικά προς τα Καστανοχώρια. Μικρή παράκαμψη στο μοναστήρι της Τσούκας (1736) και συνεχίζουμε προς (Μπιζάνι Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη). Συνεχίζουμε νότια προς το κατάλυμα μας με μικρές ενδιάμεσες στάσεις (Ρωμαϊκό υδραγωγείο / Άγιος Γεώργιος νεροτριβές / καταρράκτες / Υδροηλεκτρικός σταθμός Λούρου Φράγμα. Από εδώ κατευθυνόμαστε για λίμνη Ζηρού (μικρή στάση).

Γρήγορο «φρεσκάρισμα» στο κατάλυμα μας και ελεύθερος χρόνος είτε για επίσκεψη σε τοπικά μνημεία στην Άρτα είτε για βόλτα στην γραφική Κορωνησία, ένα παραθαλάσσιο χωριό, χτισμένο πάνω σε νησίδα στον Αμβρακικό Κόλπο με τον ομώνυμο υδροβιότοπο όπου μπορούμε να απολαύσουμε τα υπέροχα χρώματα στο σούρουπο. Επιστροφή στο κατάλυμα μας. Δείπνο σε αυτό, ενημέρωση και ξεκούραση.

Αν ο καιρός δεν ευνοεί οι δραστηριότητες της 2ης ημέρας μπορούν να πραγματοποιηθούν την 3η και η διαδρομή της ημέρας να γίνει την 2η.

*Όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται από πιστοποιημένους οδηγούς από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (International Rafting Federation).

3η ΗΜΕΡΑ: 260 χλμ

Πρωινό και ξεκινά μία ακόμη υπέροχη κυκλική διαδρομή για εξερεύνηση στα γραφικά Τζουμέρκα. Θα κινηθούμε με τις μοτοσυκλέτες μας νότια με πρώτο σταθμό το γεφύρι της Άρτας και μέσω Βλαχέρνας διέλευση από το φράγμα Πουρναρίου που δημιουργεί και την ομώνυμη τεχνική λίμνη, για να ακολουθήσουμε πορεία Β.Α. σε πανέμορφες ορεινές διαδρομές με ατελείωτες στροφές μέσα από τα όμορφα χωριουδάκια της περιοχής και σημαντικές στάσεις είναι το βυθισμένο χωριό Φάγκος στην λίμνη Πουρναρίου (εφ’ όσον είναι εφικτή η πρόσβαση) καθώς και σε σημαντικά ορεινά κεφαλοχώρια της περιοχής, όπως το Παλιοχώρι  Βουργαρελίου (Κόκκινη Εκκλησία (1281) και το Βουργαρέλι .

Από εδώ ετοιμαστείτε για… ανελέητο κλωθογύρισμα μέσα στα βουνά της Πίνδου. Ο δρόμος κουλουριάζεται  σαν φίδι μέσα σε φαράγγια, πυκνόφυτα δάση και απόκρημνες πλαγιές και ακολουθώντας τους ασφαλτοστρωμένους δασικούς δρόμους (Άγιος Γεώργιος – Κυψέλης, Ράμια, Μικροσπηλιά) μεχρι να φτάσουμε στο χωριό Καταρράκτης για να θαυμάσουμε τον διπλούς καταρράκτες & Μονή Αγίας Αικατερίνης. ομώνυμο καταρράκτη

Στην συνέχεια θα συναντήσουμε τα Άγναντα που είναι χτισμένα αμφιθεατρικά μαζί με τα Πράμαντα ακολουθώντας το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής. Θα θαυμάσουμε από την παλιά μεταλλική γέφυρα τον καταρράκτη στο Ματσούκι, και συνεχίζοντας την δύσκολη ανάβαση μας Β.Δ. μέσα στην καρδιά της Πίνδου, στο σημείο όπου η Κακαρδίτσα σμίγει με το βουνό Περιστέρι βρίσκεται ένα από τα πλέον δύσβατα ψηλότερα οδικά περάσματα της ηπειρωτικής Ελλάδος και της Πίνδου, ο αυχένας του «Μπάρου», ένα από τα λιγοστά προσβάσιμα ορεινά «περάσματα» από τη Θεσσαλία στην Ήπειρο, από τα βλαχοχώρια των Τρικάλων στα χωριά των Τζουμέρκων.

Σύμφωνα με την παράδοση το πέρασμα ήταν γνωστό εδώ και αιώνες στα καραβάνια των κυρατζήδων (αγωγιατών) που μετέφεραν ανθρώπους και εμπορεύματα στα δυσπρόσιτα χωριά, αλλά και στους τσελιγκάδες της Πίνδου που κάθε άνοιξη ανέβαζαν τα κοπάδια τους από τα χειμαδιά της Θεσσαλίας, ψηλά στα αλπικά λιβάδια για να βοσκήσουν ελευθέρα όλο το καλοκαίρι. Πρόσφατα ασφαλτοστρώθηκε και εμείς θα ακολουθήσουμε αυτήν την «σφιχτή εντυπωσιακή διαδρομή» μέχρι να κατηφορίσουμε στον παραδοσιακό οικισμό των Καλαρύτων.

Η συνέχεια μας επιβάλλει μια στάση στην «κρεμαστή» Μονή Κιπίνας στα Βόρεια Τζουμέρκα,  λίγο πριν συναντήσουμε ξανά τα Πράμαντα. Ανεφοδιασμός και επίσκεψη στοκαρστικό σπήλαιο, με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες, τους καταρράκτες και τις λιμνούλες, που βρίσκονται στο εσωτερικό του.

Στα Άγναντα θα μας περιμένει η υπεύθυνη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, για ολιγόωρη επίσκεψη-ξενάγηση σε σημαντικά αξιοθέατα – μνημεία της περιοχής (Λαογραφικό Μουσείο, παραδοσιακά καλντερίμια, μονοπάτια, Νερόμυλος, Νεροτριβή, Μαντάνια και Μεταβυζαντινά Μνημεία) Εδώ στην πάνω πλατεία με την θέα θα γίνει για φαγητό σε ταβέρνα. Η περιήγηση μας στα Τζουμερκοχώρια ουσιαστικά τελειώνει. Στη συνέχεια μέσω Ροδαυγής  επιστροφή στο κατάλυμα μας. Ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: 460 ΧΛΜ

Πρωινό και ακολουθούμε τον δρόμο της επιστροφής νότιο-ανατολικά με ενδιάμεσες στάσεις (Άρτα, Κομπότι, Πατιόπουλο, Εμπεσσός). Στην συνέχεια ακολουθούμε την ορεινή δασική διαδρομή προς το καταφύγιο άγριας ζωής Κανάλας, για την είσοδό μας στην περιοχή της Ευρυτανίας μέσω των χωριών Χαλκιόπουλοι και Τρίκλινο. Περνάμε από την γέφυρα της Τατάρνας στην τεχνητή λίμνης Κρεμαστών και φτάνουμε στο Καρπενήσι. Από εδώ μέσω Τυμφρηστού και Μακρακώμης, ακολουθούμε την γραφική διαδρομή παρέα με τον ποταμό Σπερχειό και λίγο πριν την Λαμία περνάμε από την ιστορική Δαμάστα (εθνικός δρυμός της Οίτης) και τον Μπράλο προς την Ε.Ο. προς Λειβαδιά. Στους καταρράκτες της «Κρύας» θα κάνουμε στάση για καφέ και από την Θήβα μέσω της εθνικής οδού θα καταλήξουμε στην Αθήνα.

Αξιοθέατα Διαδρομής:

Λίμνη Τριχωνίδα, Ιερά Μονή Πατρο-Κοσμά Αιτωλού, «Κρυφό Σχολειό» – Κέρινα ομοιώματα, Άραχθος, Αμφιλοχία, Πρέβεζα, Κλεισορέμματα, Τεχν. Λίμνη Στράτου, Ροδαυγή, χωριά Τζουμέρκων (Άγναντα, Πράμαντα, Βουλγαρέλι, Καταρράκτης), Γαλαξίδι, φράγμα Πουρναρίου, Γέφυρα Σαλαώρας, Διβάρι, υδροβιότοπος Κορωνησίας, Βυθισμένο χωριό Φάγκος, Γεφύρι της Πλάκας, Άρτα κ.α.

Το εκδρομικό πακέτο περιλαμβάνει:       

 • Χαρτογράφηση, σχεδιασμό και οργάνωση της εκδρομής.
 • Δωρεάν τεχνικός έλεγχος των μοτοσυκλετών σας πριν την αναχώρηση.
 • 3  διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πλήρες πρωινό.
 • 1 πλήρης ημέρα με δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού (Rafting, τοξοβολία, αναρρίχηση, κατάβαση ποταμού) από πιστοποιημένους εκπαιδευτές.
 • Πεζοπορία σε παραποτάμιο μονοπάτι με πλήρη ξενάγηση στα μνημεία της περιοχής από έμπειρους & πιστοποιημένους συνοδούς / οδηγούς.
 • Mini bus όλων των τοπικών μετακινήσεων των δραστηριοτήτων.
 • Εκδρομές – περιηγήσεις – ξεναγήσεις.
 • Έμπειροι συνοδοί ασφαλείας (πλοηγός /σκούπα)*.
 • Τεχνική υποστήριξη κατά την διάρκεια της διαδρομής.
 • Φωτογραφικό υλικό από την εκδρομή / Αναμνηστικά.

 Τιμή πακέτου 155,00 € / άτομο σε δίκλινο δωμάτιο –  Τιμή συνεπιβάτη 125,00 €

ΣΗΜ:

 • Εκτός από τον πλοηγό και την σκούπα θα υπάρχει και εταιρικό αυτοκίνητο υποστήριξης.
 • Λίγες ημέρες πριν την εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της εταιρείας η πρώτη γνωριμία των συμμετεχόντων καθώς και αναλυτική οπτικοακουστική παρουσίαση όλης της εκδρομής και κανόνες ασφαλούς οδήγησης.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

• ΚΕΦΙ

• Καλοσυντηρημένη μηχανή για μην καθυστερούμε την παρέα μας με τυχόν προβλήματα, και να απολαύσουμε την οδήγηση χωρίς άγχος.

• Πειθαρχία και σεβασμό στους συνοδοιπόρους μας και στον Κ.Ο.Κ.

Εξοπλισμός:

Όλοι ευπρόσδεκτοι με γεμάτα ντεπόζιτα στο σημείο συνάντησης και απαραίτητη μοτοσυκλετιστική ένδυση και Πλήρη ταξιδιωτικό εξοπλισμό:

•  Κράνος αναβάτη / συνεπιβάτη, Γάντια (2 ζευγάρια) ο καθένας

•  Μπουφάν κορντούρες ή δερμάτινα με προστατευτικά σε αγκώνες, ώμους και πλάτη

•  Παντελόνι με επιγονατίδες και προστατευτικά σε γοφούς

•  Μπλούζα εσωθερμική ή fleece

•  Αδιάβροχα (για παν ενδεχόμενο) λόγω εποχής !

•  Μπότες touring μοτ/τας ή Μποτάκια ορειβατικά

•  υποδήματα αθλητικά για περπάτημα σε δραστηριότητες, αξιοθέατα & ώρες εκτός διαδρομών

•  μικρό σακίδιο πλάτης για προσωπικά αντικείμενα

•  γιλέκο ασφαλείας (παρέχεται από εμάς)

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

Ένας καλός ύπνος τουλάχιστον 8 ώρες  από την προηγούμενη του ταξιδιωτικού. Την ημέρα του ταξιδιωτικού καλή φυσική και υγιή κατάσταση υψηλό ηθικό! Καλό πρωινό  (πρώτη στάση μετά από 2 ώρες).

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ

Η μοτοσικλέτα σας θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση για να ανταπεξέλθει και να ολοκληρώσει το ταξιδιωτικό στην προκαθορισμένη διαδρομή. Ελέγξτε την για τυχόν διαρροές. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υγρά και λάδια είναι στο σωστό όριο, λιπαίνετε αλυσίδα μετάδοσης αν δεν έχετε διαφορικό και ντίζα συμπλέκτη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ

Υπάρχει δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ τεχνικού ελέγχου για όλες τις μοτοσυκλέτες που θα συμμετάσχουν στην εκδρομή μας από τον συνεργάτη μας Κο Στέλιο Κάζακλη στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο HONDA SK Motorium, Δ/νση Ηρακλείτου 104 – Πάτημα Χαλανδρίου. Επικοινωνήστε για ραντεβού. Τηλ 210-8037030, 6932195227

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: 

 • Ο εξοπλισμός των εναλλακτικών δραστηριοτήτων συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο (στολή και καλτσάκια νεοπρέν, σωσίβιο, κράνος)
 • Απαραίτητο δεύτερο ζευγάρι παπούτσια που θα βραχούν
 • Μαγιό / Πετσέτα
 • Ψυχική και σωματική υγεία
 • Γνώση κολύμβησης

Εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις; Καλέστε μας στα τηλέφωνα επικοινωνίας  

Περιμένουμε παλιούς και νέους φίλους να περάσουμε όμορφα.
Κλείστε τη θέση σας σε αυτή την περιπέτεια σήμερα!